08. Passend Onderwijs

Vanaf 1 augustus 2014 hebben alle basisscholen de wettelijke taak om passend onderwijs te geven. Omdat scholen dit niet alleen kunnen, zijn alle scholen in Nederland aangesloten bij een regionaal samenwerkingsverband. Hiervan zijn er 77 in het gehele land.  De school van uw kind werkt binnen het samenwerkingsverband Zeeluwe samen met  alle basisscholen   en scholen voor speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs in de gemeenten Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Zeewolde, Nunspeet, Elburg en Epe.

Belangrijke doelen van de invoering van Passend Onderwijs zijn:

• terugdringen bureaucratie, met name ingewikkelde indicatieprocedures;
  • terugdringen aantal kinderen die geen plek in het onderwijs kunnen vinden (thuiszitters);
  • alle kinderen een passende onderwijsplek bieden.

Het samenwerkingsverband Zeeluwe heeft in het ondersteuningsplan (www.zeeluwe.nl/zeeluwe/ ondersteuningsplan) vastgelegd op welke wijze passend onderwijs wordt geboden binnen de deelnemende scholen. Vormen van speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs blijven bestaan; geen kind wordt gedwongen teruggeplaatst in het basisonderwijs.

Meest gezocht