Mocht u rechtstreeks geld willen doneren, dan kan dat op het rekeningnummer van de school. NL11 RABO 03644 84 438 t.n.v Basisschool 't Mozaïek te Vaassen. Zet u bij uw overschrijving alstublieft dat het geld voor TCDF is? Dank u wel! 

 
De kinderen van TCDF in de door Neijenhuis Vaassen gesponsorde shirts. 

Kinderen van ‘t Mozaïek helpen kinderen in PakSong

onderwijs & medische zorg voor kinderen met een beperking

’t Mozaïek hield van 11 januari tot 1 februari 2016 een speciale actie om geld in te zamelen voor kinderen van de school van de Nederlandse stichting Thai Child Development Foundation (TCDF). Op deze school krijgen Thaise kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking onderwijs en medische zorg. Renate Dijkstra, moeder van Inga en Hugo, is  in de zomer van 2015 bij de school van TCDF op bezoek geweest en was érg onder de indruk van wat de stichting doet en de manier waarop. Op dat moment is het idee ontstaan om een geldinzamelingsactie te houden. In december 2016 is ze met haar kinderen Hugo en Inga naar PakSong gegaan. 
In Thailand is onderwijs en medische zorg voor kinderen met een beperking meestal alleen toegankelijk in de grotere steden. In de meer afgelegen gebieden, zoals de omgeving van PakSong, is niets tot heel weinig geregeld. Niet op het gebied van onderwijs en niet op het gebied van locaties voor therapie en speciale zorg voor kinderen met een beperking. Om een deel van deze kinderen hierin toch te ondersteunen hebben twee Nederlandse vrijwilligers TCDF opgezet. 
Een van de projecten van TCDF is de ‘Special School’, die op het terrein van de stichting in PakSong (Midden Thailand) staat. Hier komen momenteel 25 kinderen 4 dagen per week naar toe voor onderwijs. Voor de kinderen die fysiek (zwaar) beperkt zijn, is er daarnaast fysiotherapie en verpleging. De stichting is voor een deel zelfredzaam en voor een deel afhankelijk van donaties. Om de kinderen komende jaren onderwijs & medische zorg te kunnen blijven bieden is geld nodig: €1000 per kind per jaar: Als we deze kinderen een jaar willen helpen, is er dus €25.000 nodig. 

 
Voor meer informatie over de actie kunt u contact met mij opnemen, Renate Dijkstra, via email adres kinderenhelpenkinderen@renate-dijkstra.nl

Wilt u meer informatie over de stichting, klikt u dan op deze link, u komt dan op de pagina van de stichting.